Rezultati projekta za 2018. godinu

 

 U okviru plana suradnje sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Fakulteta, projektni tim je realizirao aktivnost podrške u organizaciji Smart City Challenge hackatona u studenom 2018. U sklopu Global Entrepreneurship Week 2018 istraživači i partneri projekta su pripremili i prezentirali relevantna predavanja, a više ste mogli pročitati u našem prošlogodišnjem postu.

 

 U okviru plana suradnje s povezanim inicijativama, voditeljica projekta M. Ćukušić  je ostvarila kontakt s voditeljima i istraživačima projekata financiranima iz sredstava HRZZ-a o čemu malo više u sljedećem postu gdje ćemo proći rezultate 2019. godine.

 

 U prvoj projektnoj radionici u kojoj je bio fokus na digitalnoj transformaciji u smart city okruženjima ugostili smo dr. K. Nazemija i dr. J. Mendlinga koji su predstavili svoja istraživanja te dali povratnu informaciju našim doktorskim studentima T. Mijač i D. Pavliću nakon predstavljanja koncepta njihova doktorskog istraživanja.

 

 Novi članovi koji su se priključili našoj istraživačkoj grupi u 2018. godini su: dr. V. Muštra, dr. Ž. Garača, i dr. K. Nazemi.

 

 Voditeljica projekta dr. M. Ćukušić i istraživač dr. M. Jadrić mentorirali su 12 diplomskih radova iz područja istraživanja. Kolege studenti su istraživali teme poput: Internet stvari kao osnove pametnog grada, potencijal korištenja blockchain tehnologije u kontekstu rješenja za pametne gradove, primjene Web API-ja kod smart city rješenja te analizirali pristup razvoju strategije pametnog grada i korištenje mindmanager alata pri generiranju ideja za smart city tehnologije.

 

 Na Ekonomskom fakultetu u Splitu organizirana je Ljetna škola u lipnju 2018., čiji je voditelj bio dr. sc. Vinko Muštra, član istraživačke grupe, a uz kolegu Muštru, M. Ćukušić i M. Jadrić su bili jedni od predavača.

 

 Doktorand D. Pavlić  je sudjelovao na ACIS 2018 Doctoral Consortium-u u Sydney-ju, Australiji gdje je izložio svoje istraživanje.

 

 Doktorandica T. Mijač sudjelovala je na doktorskoj radionici na Krfu, u Grčkoj u sklopu međunarodne konferencije Mediterranean Conference on Information Systems (MCIS). Također, na istoj konferenciji izlagala je zajednički work-in-progress rad In Search of a Methodological Framework for User-Oriented Data-Driven Information System Modelling koji je kasnije nadopunjen i objavljen u znanstvenom časopisu. O tome više kroz pregled 2019. godine.

 

 Napisana su i objavljena dva rada, u sklopu međunarodnog skupa za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju (MIPRO) u svibnju 2018. u Opatiji: The Potential and Issues in Data-Driven development of Web personas i Discrete Simulation Modelling of Intelligent Passenger Boarding.

 

 Na međunarodnoj konferenciji Central European Conference on Information and Intelligent Systems (CECIIS) 2018 prihvaćen je i izložen rad Evaluating the Potential of a Data-Driven Approach in Digital Service (Re)design.

 

 Pripremljeni su i drugi projektni izvještaji koji uključuju sažete prikupljene informacije projektnog istraživanja, metodologiju za uspostavu konvergirajuće BPM-CX strukture, izvještaj o stanju i trendovima u području korisniku orijentiranog razvoja informacijskih sustava te izvještaj o identifikaciji relevantnih G2C/C2G usluga.

 

 U studenom 2018. zaposlena je nova suradnica na projektu I. Ninčević Pašalić koja je krajem prosinca upisala doktorski studij čime ovaj projekt ima ukupno 3 doktoranda.

 

Do sada objavljeni radovi su dostupni na portalu Hrvatska znanstvena bibliografija.