Scenario Exploration System radionice

27. svibnja 2021. | Novosti

 

Tijekom svibnja održane su dvije „Train the trainerradionice na kojima su se naši projektni istraživači i suradnici bolje upoznali s igrama za predviđanje – Scenario Exploration System (SES). SES je osmišljen kako bi pomogao svim zainteresiranima da se uključe u sustavno razmišljanje s dugoročnom perspektivom i istraže alternativnu budućnost o određenim pitanjima i temama. Postoje mnoge verzije i adaptacije SES igre, a unutar našeg HRZZ projekta dotakli smo se sljedećih igara: 1) Mobility is a serious game, 2) EU innovate i 3) Operation Sustainability: The city greening game. Više detalja o igrama se može naći na poveznici.

 

Sudionici su odigrali konkretan scenarij unutar igre Operation Sustainability gdje je glavna tema održivosti bila poboljšanje kvalitete života u Splitu. Sudionici su dobili različite uloge u scenariju „Grad za nas“ (predstavnici Grada, predstavnici Ministarstva, predstavnici poslovnog sektora i civilnog društva te glas naroda) i donijeli niz zanimljivih odluka i aktivnosti kroz scenarij od 20 godina.

Radionica je uvod u budući rad sa studentima i drugim zainteresiranima te općenito širenju svijesti o važnosti predviđanja u strateškom promišljanju javnih politika i odluka.

 

Kako je to izgledalo pogledajte u našoj galeriji.