Suradnja sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom - održan GEW Split i Smart City Challenge Hackathon

21. studenog 2018. | Novosti
Suradnja sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom - održan GEW Split i Smart City Challenge Hackathon

Voditeljica, istraživači i partneri projekta su intenzivno surađivali sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom u tjednu od 12. do 18. studenog 2018. na organizaciji i provođenju dva događanja za studente i širu javnost - Global Entrepreneurship Week (GEW) Split i Smart City Challenge Hackathon.

GEW se održava jednom godišnje diljem svijeta kako bi se kroz niz aktivnosti inspiriralo pojedince u lokalnim zajednicama na poduzetništvo i inovacije. GEW Split 2018 predavanja, savjetovanja, radionice, diskusije i networking događaji održani su u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Splitu od 12. do 16. studenog dok je vikend bio rezerviran za 24-satno hackathon natjecanje pod nazivom Smart City Challange koje se održalo u prostorijama poduzeća Locastic u Splitu.
Naši istraživači i partneri su pripremili i predstavili teme usko vezane uz temu projekta:

Tema ovogodišnjeg maratonskog natjecanja, hackathona je bila posvećena našem projektu. Od petka 16. studenog do nedjelje 18. studenog sudionici su imali 24 sata za razviti rješenje (prototip) u jednom od zadanih izazova: Internet svari (IoT), pametni domovi i zgrade, pametni prijevoz, pametna proizvodnja, pametni okoliš, pametno zdravlje, pametni građani. Voditeljica projekta je osim u organizaciji natjecanja sudjelovala i kao mentor natjecateljima. Tim Lumos odnio je pobjedu za rješenje bežičnog napajanja javne rasvjete. Zahvaljujemo ovim putem svim sudionicima, a čestitamo pobjednicima!